Dushi Tera

Affiche Antilles festival
Affiche Antilles festival

 

Van juni t/m september 2015 heb ik in opdracht van het Erasmus Huis, van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Indonesië, als curator gewerkt aan een fototentoonstelling over het Nederlandse deel van het Caraïbisch gebied.

Veel mensen denken dat het koninkrijk alleen bestaat uit het land Nederland. Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit de landen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten en Caribisch Nederland. Caribisch Nederland is de verzamelnaam voor Bonaire Sint Eustatius en Saba die na het opheffen van de Nederlandse Antillen als openbare lichamen een directe relatie hebben met Nederland. Door middel van een fototentoonstelling met begeleidende teksten is dit verduidelijkt en kregen bezoekers een beter beeld van de kleurrijke eilanden in het Caribisch gebied.

De tentoonstelling is gemaakt in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en maakte deel uit van het Antillesfestival van het Erasmus Huis. De tentoonstelling was van 19 september t/m 31 oktober 2015 te zien. Op de openingsmiddag/avond zijn ruim 800 personen afgekomen. In de lokale media is ruimschoots aandacht besteed aan het festival en de tentoonstelling.

Deel van het publiek bij de opening van de fototentoonstelling Dushi Tera
Deel van het publiek bij de opening van de fototentoonstelling Dushi Tera
Gedeeltelijk overzicht van de fototentoonstelling
Gedeeltelijk overzicht van de fototentoonstelling
Print Friendly, PDF & Email